Bekijk profielpagina

Start je week met een voorsprong - Editie #12

Vandaag voor morgen
Start je week met een voorsprong - Editie #12
Door Jan Huisers • Editie #12 • Bekijk online

Google gaat gaming naar een nieuw level brengen
Bijna alles is tegenwoordig ‘in de cloud’. Alleen met gamen wordt nog vaak vastgehouden aan krachtige gameconsoles zoals de PS4 en de Xbox. Hier lijkt nu verandering in te komen. Google is Stadia aan het ontwikkelen. Dit is een game streaming dienst. Spelen in hoge resolutie (4K) en direct in je browser. Via een speciale gameconsole wordt voorkomen dat je last krijgt van latency (vertraging). Bedenk eens welke mogelijkheden je hier allemaal krijgt en welke nieuwe (betaal)diensten hierop ontwikkelt kunnen worden. Direct vanuit bijvoorbeeld een youtube film een demo van een game starten. Wellicht kan er ook een soort Netflix voor games komen.
Google Stadia: zo werkt de nieuwe gamedienst
Op wie heb jij gestemd voor de VEED awards?
Grote kans dat je geen idee hebt waar ik het nu over heb. Maar vraag het aan iemand tussen de 10 en 18 jaar en ze kunnen je er alles over vertellen. Door de media worden de VEED awards ook wel “de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie” genoemd. Hier bepaalt de kijker wie de leukste, liefste, beste en grappigste YouTubers van Nederland zijn. Er zijn de afgelopen weken ruim 2,1 miljoen stemmen uitgebracht. En aan de hoeveelheid categorieën te zien wordt een zeer uitgebreide doelgroep gekozen en ook gevonden. Ik snap wel dat lineaire tv steeds minder bekeken wordt aangezien het voor hun beleving op Youtube gebeurt en niet op TV. Dit jaar werden de awards voor de 5e keer uitgereikt. Mijn kinderen vonden deze verkiezingen stukken spannender dan de ‘reguliere’ verkiezingen afgelopen woensdag.
En dit vind je ook vast interessant:
  • Whatsapp zal gaan experimenteren met een betaaldienst. De geruchten gaan dat Mexico en Brazilië zijn uitgekozen als pilot.
  • Instagram heeft een checkout button geïntroduceerd. Hier kun je vanuit de app direct een aankoop doen. Om meerdere redenen een interessante ontwikkeling voor bedrijven om hun e-commerce activiteiten verder te ontwikkelen
  • Op zoek naar goede en mooie foto’s voor je presentatie. Kijk eens op pikwizard.com
Heb je tips, laat het mij weten via jan@hsrs.nl of 06-51622257. Vergeet niet aan te geven met de duimpjes hieronder wat je van deze nieuwsbrief vond.
Fijne week!
Jan
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg iedere maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitale transformatie en innovatie.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.