Bekijk profielpagina

Start je week met een voorsprong - Editie #11

Start je week met een voorsprong
Start je week met een voorsprong - Editie #11
Door Jan Huisers • Editie #11 • Bekijk online

Terugblik op SXSW
Er is afgelopen weken ontzettend veel geschreven over het technologie festival in Austin. Wouter van Noort schreef artikel met een mooie samenvatting.
‘We hebben de digitale variant van cocaïne over apps gestrooid’
Gratis wonen, in ruil voor je data
Aangeboden: een jaar lang goedkoop wonen. Je moet er voor naar Helmond. Daar zou je een huis kunnen krijgen dat jouw gedrag onderzoekt. Ingebouwde sensors meten hoeveel je slaapt, wat je doet met ‘slimme’ huishoudelijke apparaten, hoeveel tijd je doorbrengt met social media, of je nog genoeg beweegt. Zo krijg je korting op de huur: je betaalt met digitale data over je leven.
Het zijn nu nog plannen, maar of het echt tot uitvoering komt. Ik ben heel benieuwd. Een spannende ontwikkeling.
En dan nog dit..
  • Foursquare (ja, het bestaat nog) heeft een dienst Hypertrending ontwikkeld en dat laat realtime zien welke plaatsen populair zijn. Mooi of creepy? In ieder geval gaan ze het voorlopig niet op de markt brengen omdat ze er nog niet over uit of de organisatie het echt wil ivm privacy en ethiek.
  • Grote groei van slimme speakers. Op zich niet gek, want bij een klein marktaandeel is de groei al snel verdubbeld. Lang leve de statistieken. Als je verder leest, blijkt het wel mee te vallen.
  • Over cijfers gesproken. Ik kan je van harte ‘het bestverkochte boek ooit’ aanraden. Een boek over hoe cijfers leiden, verleiden en misleiden.
  • Voor de podcast liefhebber: De podcast van Reinier Ladan “Hoe krijg je het voor elkaar”. elke week in 15 minuten productiviteit tips. Vooral het boek GRIP wordt uitgebreid behandeld.
Heb je tips, laat het mij weten via jan@hsrs.nl of 06-51622257. Vergeet niet aan te geven met de duimpjes hieronder wat je van deze nieuwsbrief vond.
Fijne week!
Jan
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.