Nieuws voor na de lunch - Editie #22

#22・
58

abonnees

39

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Start je week met een voorsprong jouw e-mailadres zal ontvangen.

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor na de lunch - Editie #22
Door Jan Huisers • Editie #22 • Bekijk online
De 2e week van juli inmiddels. We gaan langzaam richting zomervakantie. Mooi om eens een boek extra te lezen of je eens te verdiepen in nieuwe kennis.
Een fijne week.
Jan

Wat is nou eigenlijk een algoritme
Een algoritme is niet meer dan een aantal stappen dat je zet om een bepaald doel te bereiken. Een rekensom is een algoritme, maar het bereiden van een maaltijd is dat ook. Je volgt een recept om het doel– eten op tafel – te bereiken. De Correspondent heeft een mooie longread (10 minuten) gemaakt in vrij heldere taal. Zeker de moeite waard.
Dit moet je ook weten deze week.
Wat zit er achter nep-bitcoinadvertenties?
De bus zonder bestuurder mag de weg op
In 13 uur kun je met kunstmatige intelligentie iets maken om een fake UN speech te genereren.
En dan nog dit
  • Het lijkt erop dat British Airways de eerste grote organisatie is die een grote boete krijgt in het kader van een groot datalek (GDPR). Er wordt gesproken over 183 miljoen pond.
  • Harry Potter game, van de makers van Pokemon go ‘geen doorslaand succes’. Slechts 25 miljoen downloads in de eerste weken en 1 miljoen dollar omzet.
  • Apple heeft drive.ai overgenomen. Het is onduidelijk of Apple zich op de zelfrijdende automarkt wil gaan begeven of dat ze de de kennis en medewerkers willen hebben.
Een fijne week. Heb je tips of suggesties, laat het mij weten. 06-51622257 of jan@hsrs.nl
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.