Bekijk profielpagina

Nieuws voor bij de lunch - Editie #29

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor bij de lunch - Editie #29
Door Jan Huisers • Editie #29 • Bekijk online
Goedemiddag,
Nog een paar dagen en dan is de kortste dag van het jaar. We gaan dan dus alweer richting lente. Maar gelukkig eerst nog de feestdagen. In deze nieuwsbrief vast een eerste korte terugblik van het jaar, maar ook van de technologie en gadgets die de afgelopen 10 jaar zijn ontstaan (al dan niet succesvol). Ook een boeiend stukje als je van plan bent een nieuwe zorgverzekering af te gaan sluiten.
Een fijne week en veel plezier bij de kerstborrels de komende dagen.
Jan

Zorgverzekeraars zijn grote data verzamelaars
Zou jij je data vanuit je Apple Watch of Garmin aan een zorgverzekeraar geven in ruil voor korting op je zorgverzekering? Een interessant dilemma. Op het eerste gezicht misschien heel aantrekkelijk (een aantal euro korting per maand), aan de andere kant, wat als je ziek wordt of als je zorgverzekeraar vindt dat je niet voldoende beweegt of gezond genoeg leeft? In dit artikel een mooie uiteenzetting.
Data beweegapps van zorgverzekeraars mogen niet gekoppeld worden aan polisvoorwaarden
Gezichtsherkenning, we kunnen er niet meer omheen.
Amazon’s Rekognition toont zijn ware gezicht.
We gaan eens terugkijken op 2019
Deze technologie kwam de afgelopen 10 jaar langs
2020 markeert het einde van het decennium. Van de iPhone van Apple tot de Amazon Echo, welke technische apparaten hebben het grootste verschil gemaakt in de afgelopen 10 jaar Hier is de ranglijst van de top 100 (van Verge), van ‘mislukkingen’ zoals Google Glass tot consoles zoals de PlayStation 4 en Nintendo Switch tot de favoriete telefoons zoals Samsung’s Galaxy S6 en de Pixel 2 tot spelveranderende tablets zoals de iPad en Microsoft Surface Pro 3.
De opkomst van zonnepanelen.
Je ziet op steeds meer daken zonnepanelen liggen. In onderstaande grafiek zie je dat er op 30 november (het was een lekkere zaterdag) meer opbrengst was dan op een topdag in 2015. Zo snel is de adoptie van panelen. Een mooie ontwikkeling.
Martien Visser
Op 30 november, in de donkere dagen voor Kerst, produceerde NL 8500 MWh elektriciteit met zonnepanelen . Dat is meer dan tijdens de topdag in de zomer van 2015.
#grafiekvandedag https://t.co/gg9vCd9ELD
Correlatie en causaliteit. Het blijft lastig
15 krankzinnige dingen die met elkaar correleren
AIVD kerstpuzzel 2019: opgaven en antwoordformulier | Publicatie | AIVD
Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon een kop koffie met mij drinken? Bel, mail of app. jan@hsrs.nl of 06-51622257
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.