Nieuws voor bij de lunch - Editie #28

#28・
58

abonnees

39

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Door je te abonneren, ga je akkoord met de Voorwaarden en Privacybeleid van Revue en begrijp je dat Start je week met een voorsprong jouw e-mailadres zal ontvangen.

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor bij de lunch - Editie #28
Door Jan Huisers • Editie #28 • Bekijk online
Goedemiddag,
… en ineens is het dan december. In januari begon ik (redelijk spontaan) met het maken van nieuwsbrieven. Het leek mij erg leuk om wekelijks een aantal onderwerpen te delen. Dat viel best nog wel tegen om iedere week dit te doen. Het werd 2-wekelijks en na een vrij lange stop in de zomer heb ik de draad weer opgepikt. Ik ben benieuwd of je onderwerpen mist en en wat je graag meer wilt lezen.
Deze week heb ik weer een aantal mooie artikelen gevonden om eens goed door te nemen.
Een fijne week.
Jan

Red het internet, een contact voor het web
Vorig jaar was ik op de Websummit in Lissabon en daar presenteerde Tim Berners-Lee, de uitvinder van het wereldwijde web, zijn plannen om een het internet te redden. Hij heeft een ‘contract’ klaar om zijn geesteskind te behoeden van de ‘digitale dystopie’. Opvallend: onder meer Google en Facebook ondersteunen zijn plannen. In het kort gaat het om negen principes – telkens drie voor overheid, bedrijven en het individu. Een must read.
De godfather van het wereldwijde web wil zijn uitvinding redden met een ‘contract’
Contract for the Web
Electrisch rijden in alle vormen steeds populairder
Ik zit momenteel in de trein naar Berlijn. In 6 uur vanuit Hilversum. Ideaal. Ik vind de trein een enorme goede manier van reizen mits je niet teveel moet overstappen, je bestemming in de buurt van het station zit en niet al teveel haast hebt. Buiten de trein is de opkomst van de elektrische auto’s niet meer tegen te houden. Bekijk dit indrukwekkend overzicht van de geleverde tesla’s model 3 dit jaar. Helaas ging de nieuwe Tesla fabriek naar Duitsland en niet naar Drente. Maar vergeet de Formule E niet. Deze raceklasse is sterk in opkomst en de innovaties zijn bijzonder. Ze worden wel eens vergeleken met Mario Kart in het groot.
Formule E als innovatie-laboratorium voor elektrisch rijden
Hoe Nederland een Tesla-fabriek aan zijn neus voorbij zag gaan
Online oplichters blijven actief
In een vorige nieuwsbrief stond al een indrukwekkend artikel van Pointer hoe criminelen met identiteitsroof achter jouw gegevens aangaan. In dit artikel lees je hoe ze het nog slimmer aanpakken. Het lezen waard, maar vooral om je bewust te maken dat je zuinig moet zijn op je online profielen.
In het verlengde hiervan vond ik onderstaand artikel heel herkenbaar, waarom mag je bij sommige bedrijven geen lang wachtwoord gebruiken en moeten ze aan allerlei (stomme) regels voldoen. Een zeer herkenbaar stuk van Ionica Smeets.
Waarom mag mijn wachtwoord in vredesnaam niet langer dan dertien tekens zijn?
Het eerste lijstje van het jaar
December is traditiegetrouw de maand van de lijstjes. Het CBS zet de feiten op een rijtje. van 0 tot 100. Er zitten echt een aantal opvallende tussen? Welke vind jij de leukste? Altijd goed om indruk te maken bij het kerstdiner.
De top 100 van het CBS
En dan nog dit... Wat hoor jij?
Ik ben heel benieuwd over welke onderwerpen je meer wilt lezen. Laat het mij weten via de duimpjes hieronder en laat daarna een reactie achter.
Stuur vooral deze nieuwsbrief door naar vrienden en bekenden die wel eens wat nieuws kunnen leren. Zet mij in de CC. Dat vind ik leuk.
Een fijne week!
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.