Bekijk profielpagina

Nieuws voor bij de lunch - Editie #20

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor bij de lunch - Editie #20
Door Jan Huisers • Editie #20 • Bekijk online

Ethiek moet echt op de agenda komen.
Afgelopen week las ik verschillende artikelen over kunstmatige intelligentie en algoritmen waarbij telkens weer de vraag werd gesteld of dit wel ethisch verantwoord is. In welke vorm kun je je verzamelde data nou echt gebruiken en hoe zorg je ervoor dat deze data ‘eerlijk’ en netjes ingezet wordt. Bij elke selectie, algoritme, of automatische functie moet je jezelf afvragen of het jou, de organisatie en je klant wel echt helpt. Er is volgens mij geen pasklaar antwoord voor. “Zou ik hier als klant zelf blij van worden” is een goede vraag om mee te beginnen. Een mooie discussie die op elke agenda moet komen.
'Zet deugdethiek in om AI in goede banen te leiden' | De Ingenieur
Dit gebeurt er momenteel:
Tientallen Nederlandse gemeenten volgen u met wifitracking
Google Nest Hub review & ervaringen
En dit wil je ook niet missen:
  • facebook gaat een eigen coin ontwikkelen en in 2020 lanceren om ervoor te zorgen dat gebruikers meer gaan kopen en langer op de site blijven. Het eerste initiatief “Facebook credits” misluke een aantal jaar geleden.
  • De AVG wet 1 jaar later. Hoe staat het ervoor?
  • Bits of freedom heeft een tool waarmee je heel snel een verzoek kan doen om jouw gegevens in te zien bij een bepaald bedrijf om je gegevens in te zien, te laten verwijderen te corrigeren of te verhuizen.
  • Hoe mindful wordt je van alle mindful apps? Spoiler, Als je het erbij doet echt niet. Wel goed om eens over na te denken.
  • Kunstmatige intelligentie kan de Mona Lisa laten praten. Een nieuw algoritme kan ‘deep fakes’ (nepvideo’s) maken op basis van één foto.
Heb je tips, laat het mij weten via jan@hsrs.nl of 06-51622257.
Fijne week!
Jan
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.