Bekijk profielpagina

Nieuws voor bij de lunch - Editie #19

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor bij de lunch - Editie #19
Door Jan Huisers • Editie #19 • Bekijk online

A game about data. Hoe data een rol kan spelen in de groei van jouw bedrijf
Afgelopen periode hebben wij (Frank Hoving en ik) een model ontwikkeld waarbij zichtbaar wordt hoe data een rol kan spelen in de groei van je bedrijf.
Vanuit 4 invalshoeken (Klant, Strategie, Organisatie en Techniek) kan een datastrategie voor je organisatie gemaakt worden. Wij zijn ervan overtuigd dat elk bedrijf een datastrategie plan moet hebben, net zoals elk bedrijf een financieel- en marketingplan heeft.
Het spel daagt je uit met collega’s na te denken over de data en informatie die verzameld wordt binnen en buiten jullie bedrijf en hoe je dit in kan zetten om de doelstellingen van het bedrijf te realiseren. Doordat verschillende belanghebbenden bij elkaar worden gebracht, elk met een eigen visie op data, zorgt dit voor gesprekken over het gebruik van data die je van te voren nooit had gedacht te voeren.
Ik vertel je er graag meer over. Kijk op de website of neem contact met mij op.
Dit mag je niet missen.
  • Er is nog veel onduidelijk, maar Google heeft de Android-licentie voor Huawei ingetrokken als gevolg van een handelsverbod van de Amerikaanse overheid. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor smartphones van Huawei.
  • Een smartwatch is niet altijd even nauwkeurig met bijvoorbeeld het aantal stappen dat je loopt. Heel snel uien snijden wil je horloge nog wel eens als hardlopen opmerken. Onderzoekers van Carnegie Mellon University  zijn bezig om meer context te geven en de smartwatch nog slimmer te maken. Het kan dan straks bijvoorbeeld bijhouden of je wel genoeg drinkt.
  • Vandaag is de website WaarZitWatIn.nl gelanceerd. Deze site van de overheid laat zien welke chemische stoffen in consumentenproducten zitten.
en dan nog dit...
  • Videospel detecteert Alzheimer in vroeg stadium.
  • Amazon neemt een belang in Deliveroo en wil zo concurrentie aangaan in de thuisbezorgd eten markt.
  • Bits of Freedom heeft een 5 goede tips om niet al je persoonlijke gegevens te delen met de partij waarmee je zaken wilt doen.
Heb je tips, laat het mij weten via jan@hsrs.nl of 06-51622257.
Fijne week!
Jan
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.