Bekijk profielpagina

Nieuws voor bij de lunch - Editie #17

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor bij de lunch - Editie #17
Door Jan Huisers • Editie #17 • Bekijk online

Wat en wie staat er op de foto.
Wat staat er op de foto
Wat staat er op de foto
Wellicht is het je al eens opgevallen bij Facebook of Instagram dat voordat de foto getoond wordt er heel snel een stukje tekst te zien is. (bijvoorbeeld: “2 mensen, lachende mensen, staande mensen, zonnebril en buiten”). Elke foto wordt geanalyseerd en deze informatie wordt gebruikt om informatie meer relevant te maken. Deze technologie ontwikkelt zich razendsnel. Google heeft een API beschikbaar die heel duidelijk laat zien wat, soms ook al wie, ze op de foto herkennen. Je kunt het zelf proberen. Ook Microsoft is hier heel ver mee. Je hoeft dit natuurlijk niet alleen voor personen te doen. Je kunt op deze manier heel slim data gaan verzamelen voor bijvoorbeeld afhandeling en beoordeling van klachten (“Stuur even een foto op”) of ter ondersteuning van een verkooptraject (“Past dat apparaat wel echt op die plek”). Je maakt gebruik van de Machine Learning van de bedrijven en legt dit slim vast in je eigen systemen.
Verder deze week...
Game die helpt bij opsporen alzheimer ‘werkt beter dan medische tests’
En dan nog dit...
  • Vanmorgen is NRC begonnen met een dagelijkse podcast. Elke werkdag hét verhaal van de dag in twintig minuten audio.
  • Nederlandse studenten winnen First Robotics-wereldkampioenschap. Team Rembrandts uit Eindhoven heeft met zijn robot Andromeda de First Robotics Competition gewonnen. De Nederlandse studenten wisten met de robot hun tegenstanders in de finale van de wereldwijde competitie nipt te verslaan.
Heb je tips, laat het mij weten via jan@hsrs.nl of 06-51622257.
Fijne week!
Jan
PS. Al ingeschreven voor mijn presentatie op 16 mei?
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.