Bekijk profielpagina

Nieuws voor bij de lunch - Editie #16

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor bij de lunch - Editie #16
Door Jan Huisers • Editie #16 • Bekijk online

Tesla's worden ingezet als deelauto. De Robotaxi
Tesla wil volgend jaar in de VS een netwerk voor autonome deelauto’s lanceren. Dit presenteerde Elon Musk gisteren. Tesla zet niet een uitsluitend een eigen vloot in voor zijn Robotaxi, maar stelt gebruikers in staat om hun eigen auto’s aan het netwerk uit te lenen. Tesla rekent een commissie van 25 tot 30 procent van de omzet.
Met behulp van de autopilot wil hij de auto’s zelf laten rijden. Volgens Musk rijden er volgend jaar minimaal 1 miljoen autonome auto’s rond. Wellicht is dit iets overdreven, maar de lijn is gezet, er gaat ongetwijfeld hier veel gebeuren de komende periode.
Data geeft ook inzichten waar je misschien niet direct naar zocht
Ik ben regelmatig aan het hardlopen. Afgelopen jaar heb ik veel getraind voor halve marathons en aan het eind van het jaar liep ik een marathon in Valencia. Elke training wordt vastgelegd via mijn Garmin horloge. Zo kan ik exact zien waar, hoeveel en op welke snelheden ik gelopen heb. Dit doe ik om te zien of de trainingen effectief zijn en of er progressie in zit (of niet). Wat het horloge ook meet is de hartslag. Nu zag ik vorige week dat tijdens de intensieve trainingen vorig jaar mijn rusthartslag stukken lager werd. Dit had ik nooit ontdekt / verwacht. Wellicht kwam dit ook omdat ik in die tijd intensief de headspace meditatie app gebruikte. Het zal een combinatie zijn geweest. Goede reden om beide weer op te pakken.
Nieuwe inzichten zijn niet alleen leuk, maar kunnen ook zeer interessant zijn voor je bedrijf. Welke gegevens verzamel jij eigenlijk van je klant. En heb je wel eens op een andere manier naar deze gegevens gekregen? Op welk moment in de week verkoop jij het meeste? Wanneer bellen de klanten voor vragen (en wellicht klachten), Op welke punten haken klanten af in het verkooptraject? Wellicht heb je deze informatie al wel in je bezit, maar heb je er nog nooit op die manier naar gekeken. Goed om over na te denken. Ik help je er graag mee!
En dan nog dit...
  • Breda wil als eerste stad in Nederland 6 maanden gaan testen met de elektrische huursteps. Deze steps worden vaak ingezet voor ‘de last mile’. In Amsterdam heb je Felyx. Dit is een deelscooter die je kan ‘lenen’.
  • Toen kunsthistoricus Andrew Tallon in 2015 wekenlang in de Notre Dame verbleef om elk detail in 3D op te nemen, had hij niet gedacht hoe belangrijk dat zou worden.
Uitbesteden van monnikenwerk
Dordtse Statenbijbel herdrukt
Dordtse Statenbijbel herdrukt
Heb je tips, laat het mij weten via jan@hsrs.nl of 06-51622257.
Fijne week!
Jan
PS. Al ingeschreven voor mijn presentatie op 16 mei?
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.