Bekijk profielpagina

Nieuws voor bij de lunch - Editie #15

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor bij de lunch - Editie #15
Door Jan Huisers • Editie #15 • Bekijk online

Kennisevent op 16 mei
Op 16 mei ga ik op het kennisevent van Get There een presentatie geven over de IOT Smarthome oplossing van Feenstra. In een uur vertel ik je alles over dit mooie project. Hoe start je een project waarbij data en klanten centraal staan, maar waarbij je nog geen idee hebt welke data je exact beschikbaar hebt, welk probleem je ermee op kan lossen en hoeveel geld je ermee kan verdienen of besparen? Wat je wel weet is dat je er iets mee moet en vooral wilt omdat je ziet dat het een groot potentieel heeft.
Daarnaast zal ik het datastrategiemodel presenteren. Dit model daagt je uit met collega’s na te denken over de data en informatie die verzameld wordt binnen en buiten je bedrijf en hoe je dit in kan zetten om de doelstellingen van je bedrijf te realiseren. Een ‘game about data’.
Kijk op onderstaande link voor het volledige programma en meld je direct aan.
Kennisevent: 'Data en AI 2.0 in dienst van...?'
Datajournalistiek gaat het helemaal worden dit jaar
Data is niet meer weg te denken vandaag de dag. Met data worden ook steeds meer feiten onderbouwd. Het is dan ook niet gek dat ook de journalistiek steeds meer data als bron gaat gebruiken. KRO/NCRV is een platform gestart waarbij data als uitgangpunt wordt gebruikt. Nieuw hierbij is dat als zij de data hebben gebruikt deze (ruwe) data ook beschikbaar wordt gesteld. Een mooie nieuwe stap in de journalistiek wat mij betreft. (en dan ook nog in een prettig leesbare website)
Pointer | Harde cijfers, goed verhaal
En dan nog dit...
  • In al het geweld van verschillende streaming diensten stuurt Netflix nog steeds elke maand 2,7 miljoen dvd’s rond per post. De redenen zijn onder andere slechte bandbreedte in Amerika en dat niet elke video via streaming beschikbaar is.
  • Helaas wordt niet elke startup een succes. Op deze site een overzicht van de startups die gestopt zijn met daarbij de redenen. Ook weer goed om van te leren.
  • De elektrische stepjes zijn in de grote steden niet meer weg te denken. In Nederland heb ik ze nog niet veel gezien. De verschillende startups schieten als paddestoelen uit de grond. Alleen… is het model wel haalbaar? (of staan ze straks ook op de lijst hierboven) Een gemiddelde step gaat maar 29 dagen mee. Niet heel duurzaam op deze manier op deze manier. Er zullen ongetwijfeld nieuw oplossingen voor komen die wel langer meegaan.
  • Een mooie infographic over wat ons de komende 35 jaar nog staat te wachten op gebeid van technologie. Genoeg uit te vinden en innoveren dus nog de komende jaren.
Heb je tips, laat het mij weten via jan@hsrs.nl of 06-51622257.
Fijne week!
Jan
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.