Bekijk profielpagina

Nieuws voor bij de lunch - Editie #13

Start je week met een voorsprong
Nieuws voor bij de lunch - Editie #13
Door Jan Huisers • Editie #13 • Bekijk online
Goedemiddag,
Het 1e kwartaal is omgevlogen. Welke doelen heb jij allemaal gehaald? Dit kwartaal komt de nieuwsbrief tegelijk met de lunch. De eerste mailtjes zijn weggewerkt en de eerste overleggen zijn achter de rug. Tijd voor de lunch en deze nieuwsbrief. Het lijkt mij een mooie combinatie. Vandaag Artikel 13 en een paar mooie voorbeelden over machine learning.
Een fijne week.
Jan

Artikel 13, wie kan de gevolgen overzien?
De afgelopen periode is al veel geschreven over Artikel 13. De nieuwe auteursrecht richtlijnen. Dat er iets moet veranderen is duidelijk, maar er is nog veel onduidelijk wat er exact gaat veranderen en wat de toepasbaarheid is en de gevolgen zijn. Dit jaar moet er definitief gestemd worden. In onderstaand artikel legt NOS duidelijk uit wat de voorstanders en tegenstanders vinden. Vooral het filmpje geeft duiding.
Mc Donalds wordt een techbedrijf
Mc Donalds heeft een Machine learning startup voor 300 miljoen dollar overgenomen om de dienstverlening te verbeteren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld met nummerplaat herkenning gaan bepalen wat je gaat bestellen en als je de app hebt en in de buurt bent jou aanbiedingen gaan geven. Met deze techniek gaan ze de wachtrijen verkorten en dus de snelheid en efficiency verhogen. 2 Happy Meals bestellen om 5 uur is waarschijnlijk voor kinderen, dus de ouders willen dan misschien wel een extra (sterke) koffie. Maar dat is vast nog maar het begin. Er zal met de verzamelde data ongetwijfeld meer gaan gebeuren. Er wordt weinig geschreven of ze ook het eten lekker gaan maken.
Dit moet je zeker ook nog lezen:
  • Google is bezig met transcripts te maken van podcasts. Zo worden ze beter doorzoekbaar. Ik kan mij ook voorstellen dat het voor doven en slechthorenden ook handiger wordt om podcasts te ‘luisteren’. Een belangrijke stap in een toegankelijk web.
  • Over podcasts gesproken. Voor de ‘oudjes’ onder ons… De ‘dik voor mekaar show’ komt in september terug via een podcast. Zou mooi zijn als deze elke zaterdagmiddag live gezet wordt, lekker zoals ‘vroeger’.
  • Gemeente Amsterdam gaat serieus werk maken van een digitale stad.
  • Woon-werk verkeer in Nederland prachtig in kaart gebracht via deze animatie. Data van het CBS en is open data.
  • Coolblue heeft nu pakketjes met een zonnepaneel erin verwerkt. uhhh. iets met 1 april???? :)
En dan nog dit
Met een tekening die je zelf zo in Paint zou kunnen maken een onwaarschijnlijk echte afbeelding maken met behulp van Machine Learning. Bijna niet van echt te onderscheiden. Hoe tof is dat.
Changing Sketches into Photorealistic Masterpieces
Changing Sketches into Photorealistic Masterpieces
Vond je deze editie leuk?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg een keer per 2 weken op maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitalisering en innovatie.

Kijk ook op mijn website.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.