Bekijk profielpagina

HSRS Connecting the dots Nieuwsbrief - Editie #7

Start je week met een voorsprong
HSRS Connecting the dots Nieuwsbrief - Editie #7
Door Jan Huisers • Editie #7 • Bekijk online

Wil je een huis huren? Dan willen wij ALLES van je weten.
Particuliere bedrijven halen met toestemming van de consument zeer persoonlijke informatie op van MijnBelastingdienst en MijnOverheid. Dit gebeurt als je bijvoorbeeld een huis wilt huren. Via een app moet je inloggen met je persoonlijke Digid. Maar het is volkomen onduidelijk wat er precies wordt opgehaald en wat hiermee gedaan gaat worden. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft ‘scherpe vragen’, vooral omdat het lijkt dat de consument geen keuze heeft.
Huis huren? Hier met je privé gegevens... en misschien nog wel meer
Innovatie gaat sneller dan wetten.
Nederland is een luchthaven rijker: in het Brabantse Reusel is een gebied van 80 hectare aangewezen als Reusel Airport, met een officiële luchthavenstatus.
Al sinds 2010 experimenteert Jacob van den Borne uit Reusel met drones, die zijn aardappelplanten vanuit de lucht in de gaten houden. Ze geven door of er water nodig is, of er een insectenplaag is of dat ze te nat staan.
Maar Van den Borne liep tegen de grenzen aan van wat er met drones is toegestaan in Nederland. Hij mocht ze niet groter of zwaarder maken, en hij mocht ook niet met meer drones tegelijk vliegen.
Wat doe je dan? Nou, dan ga je de grenzen van de wetten opzoeken en heel creatief nadenken. Briljant.
Wat is kunstmatige Intelligentie? Simpele vraag, lastig antwoord.
Er zijn heel veel discussies over wanneer nu iets kunstmatige intelligentie is. Vaak lijkt het op statistiek. Moet het volledig zelf denkend zijn? In onderstaande flowchart worden de vragen kan het zien, kan het horen, kan het lezen, kan het bewegen en kan het redeneren beantwoord.
Een overzichtelijke flowchart of het nu kunstmatige intelligentie is of gewoon opgeblazen lucht
Zonder technologie staat alles stil.
In dit verdiepende artikel uit het FD worden 6 mythes over technologie besproken. Stellingen zoals “De ontwikkelingen gaan sneller dan ooit” en “Scrummen, agile werken en staand vergaderen is een must” worden lekker genuanceerd.
Wil je weg bij Google? Hier de oplossingen
Marleen Stikker (ja, die van Zomergasten) deelde via Twitter een website met serieuze alternatieven voor populaire sites en apps die het niet zo nauw nemen met de privacy.
Tot zover deze week. Ik hoop dat je het waardevol vond om te lezen. Heb je tips, laat het mij weten via jan@hsrs.nl of 06-51622257. Vergeet niet aan te geven met de duimpjes hieronder wat je van deze nieuwsbrief vond.
Fijne week!
Jan
PS. Al gelezen wat ik de hele dag doe? Ik kom graag kennismaken om te kijken wat ik voor jou kan doen.
Hoe vond je deze editie?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg iedere maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitale transformatie en innovatie.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.