Bekijk profielpagina

HSRS Connecting the dots Nieuwsbrief - Editie #5

Iedereen heeft wat te verbergen. Afgelopen maandag was de eerste Europese dag van de Privacy. Ik heb
Start je week met een voorsprong
HSRS Connecting the dots Nieuwsbrief - Editie #5
Door Jan Huisers • Editie #5 • Bekijk online
Iedereen heeft wat te verbergen. Afgelopen maandag was de eerste Europese dag van de Privacy. Ik heb deze week veel artikelen gelezen over privacy. Een aantal deel ik in deze nieuwsbrief.
Een fijne week!
Jan
PS. heb je tips, vragen of opmerkingen, laat het weten. 06-51622257 of jan@hsrs.nl

E-mail fraude? of toch niet?
Je zult ongetwijfeld wel eens een email hebben gehad waarvan heel duidelijk was dat dit Phishing was. Tegenwoordig worden de mailtjes steeds lastiger te onderscheiden. Phishing (“vissen”, “hengelen”) is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Hierdoor krijgt de fraudeur de beschikking over deze gegevens met alle gevolgen van dien. De fraudeur doet zich hierbij voor als een vertrouwde instantie, zoals een bank.
Herken de phishing mail
I know what you did last summer
In onderstaand artikel ging een journalist na wat Google allemaal van hem weet. Ik was mij al bewust dat Google veel van mij weet, maar na het lezen van dit artikel was ik toch wel even stil. Er zijn alternatieven, maar daar moet je dan wel moeite voor doen. Om te zoeken zou je startpage.com kunnen gebruiken en Maps zou je kunnen vervangen door bijvoorbeeld openstreetmaps.org. Google maakt het ons heel makkelijk, dat is hun kracht, maar daar betaal je dan wel met je privacy voor. Een lastig dilemma.
Journalist Martijn werd jarenlang gevolgd door Google, net zoals jij.
Als je net als ik bewuste keuzes wilt maken en op zoek wilt gaan naar goede alternatieven voor de diensten van Google, lees dan onderstaand artikel van Frank Meeuwsen.
Verwijder je Google diensten, een stappenplan met alternatieven
Back to the connected future
Nu lachen we hier nog om, maar over een paar jaar gaan we toch echt dit in het straatbeeld zien. De zelfsluitende schoen.
Nike’s zelfsluitende schoenen. Niemand kan over 10 jaar meer strikken
De mogelijke donkere kanten van data
Met data kun je hele mooie dingen doen. Met slim inzetten van data kun je je klanten beter helpen. Helaas lees ik ook dingen waar mijn wenkbrauwen van gaan fronsen.
DNA-test bedrijf vindt niet alleen je voorouders, maar ook criminelen voor de FBI
Chinese app toont mensen met schulden om je heen
De ethische kant van big data
Tot zover. Een goede week. Zorg dat je eigen beveiliging op orde hebt en wees bewust van de informatie die je met anderen wilt delen.
Laat weten wat je van deze nieuwsbrief vindt. Met de duimpjes hieronder kun je dat aangeven. Zou ik erg leuk vinden.
Hoe vond je deze editie?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg iedere maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitale transformatie en innovatie.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.