Bekijk profielpagina

HSRS Connecting the dots Nieuwsbrief - Editie #3

Goedemorgen, Vandaag is het 'Blue Monday". Volgens wetenschappers de meest deprimerende dag van het j
Start je week met een voorsprong
HSRS Connecting the dots Nieuwsbrief - Editie #3
Door Jan Huisers • Editie #3 • Bekijk online
Goedemorgen, Vandaag is het ‘Blue Monday". Volgens wetenschappers de meest deprimerende dag van het jaar. Ik geloof dat niet. Vanmorgen begon de dag met een unieke maansverduistering, de zgn bloedmaan en als je nu naar buiten kijkt schijnt zie je de zon al schijnen.
Ik heb weer een aantal boeiende artikelen gevonden en wil deze graag met je delen.
Veel plezier ermee en een hele goede week!
Jan

Hoe kunnen we kunstmatige intelligentie gaan vertrouwen?
DWDD University - De toekomst van Informatie
Wat is jouw data strategie?
Bijna 9 maanden geleden werden we via de mail door bijna elk respecterend bedrijf overspoeld met mailtjes over de AVG. Sinds 25 mei is er strenge handhaving op de privacywet. Vandaag de dag hoor je er niet zo heel veel meer over, maar dat houdt niet in dat we er niets meer mee hoeven te doen. Sterker nog, privacy hoort thuis in je Data Management Plan. De data die je dagelijks verzamelt, voldoen die aan de grondslagen zoals je die hebt opgesteld en hoe zit het eigenlijk met verwijderen van gegevens als de termijnen verlopen zijn? Eerlijk gezegd kan ik mij voorstellen dat je hier niet elke dag mee bezig bent, maar het is zeker noodzakelijk om dit actueel te houden. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een 10-stappenplan gemaakt. Ik raad je aan om deze eens kritisch door te nemen en te kijken waar je je dataplan kan verbeteren. Heb je hulp nodig? Ik kan je helpen. Wil je zelf aan de slag, kan ik je van harte onderstaande link van aanraden om jouw verwerkingen en registers vast te leggen.
Voldoe aan de privacywetgeving
AVG - Europese privacywetgeving | Autoriteit Persoonsgegevens
Terug naar de jaren 80?
Tot mijn verbazing las ik vorige week een artikel over dat cassettebandjes terugkomen. Bijna gelijktijdig een artikel over dat de grote fabrikanten meer platenspeler modellen hebben. Snel weer m'n platen van zolder pakken.
Cassettebandjes uit Lochem blijken razend populair: 'Ik kom handen tekort' - Omroep Gelderland
New turntables 2019: the best record players at CES 2019 | TechRadar
Slimmer werken
Vorige week kwam het boek uit van Rick Pastoor over slimmer werken. Een aanrader voor iedereen die slimmer met z'n tijd wilt omgaan.
GRIP – Het geheim van slim werken
Tot zover. Een fijne week. Stuur vooral de nieuwsbrief door naar je collega’s. Ik zou het ook erg leuk vinden als je hieronder je reactie achterlaat :).
Hoe vond je deze editie?
Jan Huisers

Start de week met een voorsprong en krijg iedere maandag het laatste nieuws en artikelen over data, technologie, digitale transformatie en innovatie.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Jan Huisers met Revue.
Varenmeent 58, 1218 AR Hilversum.